Nordisk mesterskap i Drammen: 4 medaljer til NJJK

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 16. Mai 2006

Originalt skrevet av: Morten Kompen

De beste utøverne i norden var samlet i Drammen 13. mai, og NJJK stilte med Mette Johansen -63 jr.), Alexander Bakken (-50 ung.), May Linn Hystad (-57 damer), Gøril Johansen (-63 damer) og Morten Kompen (-81 herrer).



Først ut var May Linn som hadde en litt trøblete dag mot tøff motstand. I første kamp møtte hun Eveliina Kallioniemi fra Finland som May Linn slo senest i A-turneringen i Estland tidligere i år. Denne gangen bikket det imidlertid i den finske jenta sin favør i det hun fikk inn et holdegrep som May Linn ikke kom seg ut av. En litt ukonsentrert overgang til ne-waza var alt som skulle til mot den sterke finske jenta, og stillingen mellom de to er nå 2-2 i innbyrdes oppgjør. I neste kamp skulle May Linn opp mot en svnesk utøver, og etter en lovende start med flere sterke angrep med o-uchi-gari, fikk den svenske jenta lov til å domminere med et sterkt nakke/rygg grep, og i en presset situasjon på kanten av matta ble May Linn kastet til ippon med en koshi-guruma variant. En skuffet May Linn er inne i en tung treningsperiode, og med EM kun 2 uker unna er det klart at prioriteringene er rettet mot å bygge formtopp mot dette stevnet snarere enn til et Nordisk mesterskap.



Jeg (Morten) var neste man ut, og hadde kommet i pulje med en finne, en islending og Joao Salgado fra Oslo JK. Ettersom jeg tapte på "golden score" mot Joao i sist NM var jeg lysten på revansj. I første kamp fikk jeg tidlig inn en brukbar dropp seo-nage som nok ikke hadde blitt til noe større - hadde Joao ikke bestemt seg for å forsøke en kontring. Jeg fikk dermed likevel det løftet jeg var på jakt etter og kunne styre kastet inn til ippon. Neste kamp var mot en sterk og kjip finne som konstant var på dykke tur etter beina mine. Hver gang jeg fikk tak i noe som lignet på en arm eller krave fikk han inn brukbare beinplukk forsøk, og mot slutten av kampen fikk han også tildelt en koka som jeg aldri klarte å hente inn.



Med et bedre taktisk opplegg burde det helt klart ha vært mulig å slå finnen, og jeg er mer irritert på at jeg ikke klarte å legge om stilen enn at jeg gikk på et lite "fille kast". I siste kamp i puljen mot islendingen fungerte det imidlertid bedre og etter 1 x waza ari og 3 x yoko - alle med lav kata-guruma - kom jeg meg ut av puljen som nr.2. Jeg fikk dermed møte den svenske mesteren av året, Jonas Strømberg, i semifinalen. Svensken hadde sett sterk ut tidligere på dagen med dominerende nakke grep og ulike løfte og kroke varianter. Min plan var derfor å holde avstand og stor bevegelse, angripe tidlig før han fikk etablert grep, samt å bruke tai otoshi dersom han gikk over nakken "rett vei", og tani-otoshi dersom han gikk "feil vei". Planen fungerte bra i rundt 2 minutter der jeg var i føringen, men til slutt kom han for bra til og kastet meg til ippon med sumi-gaeshi. Jeg fikk dermed en 3. plass som jeg er fornøyd med gitt forventninger i forkant, men ikke helt "happy" med slik dagen utviklet seg.



Gøril var kommet hjem fra Aserbadjan der hun jobber for UD. Også hennes vektklasse, -63 kg, var organisert i et pulje system, og etter seier i første kamp ble det tap mot ikke ukjente Esther Myrebø fra BK-Judo. Gøril kom dermed ut som nr. 2 i puljen og fikk møte den svenske stjernen Maria Lindberg (flere medaljer i A nivå stevner) i semifinalen. Et tappert forsøk fra Gøril førte ikke helt fram, og dermed ble det nok en bronsje på NJJK. Maria Lindberg slo senere også Esther i en finalekamp det var satt høye forventninger til.



Alexander Bakken hadde en god dag i ungdom -50 kg. Det er gøy å se Alex utføre smart taktisk og teknisk judo i stort tempo, og frem til finalen var det ingen som egentlig hadde noen mulighet. En laaang finalemotstander fra Finland ble imidlertid for god og Alex måtte ta til takke med sølv.



Mette Johansen måtte vente vel og lenge før det ble hennes tur, men når hun først fikk lov til å komme i gang var det ingenting som kunne stoppe hennes vei mot et Nordisk mesterskap. All motstand ble feid til side med ippon og finske Mia Suuronen var den siste som fikk smake ekte norsk sisu i finalen. Gratulerer, Mette!!



Alt i alt må NJJK sin innsats under nordisk mesterskap sies å ha vært meget bra selv om seniorene kanskje manglet det lille ekstra. Stevnet ble forøvrig - ikke uventet - dominert av svensker og finner, med Danmark og Norge som utfordrerer og Island og Faerøyene mer som tilskuerere. Andre norske høydepunkt inneholdt bl.a. sølv til Albin Dal fra Ippon i herrer -66 kg, sølv til Esther Myrebø, BK Judo, i damer -63 kg, og til sammen 6 gull til Norge fra ungdoms og junior klassene. Les mer på Norges Judoforbund sine hjemmesider for fulle resultatlister.




Hilsen fra Morten


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.