Gradering våren 2006

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 29. Jun 2006

Originalt skrevet av: Jørn Terje Krekling

Mandag 7. juni ble det holdt gradering for små og store for judogruppa i NJJK. Til sammen var det 13 judoutøvere som graderte seg. Det ble gradert judokas til alle farger, fra gult til brunt. Dan-graderinger (sort belte) er det som kjent bare forbundet som kan forestå.



Først ut var som vanlig de yngre, og etter en lang god oppvarming ledet av Therese Winger og Ole Moland gikk vi i gang med selve graderingen. De som skulle prøve seg var: Adrian Rystad til gult, Mohamed Eltojev, Natanel Yanai, Sveinung Sjøltveit og Osman Jakhjajevo til oransje, Kjetil Skarstein og Knut Eikum til grønt, Simen Aas og Håvard Kaasen til blått og Stian Bakken til brunt belte. Sensorer for denne gruppa var Stine Lastein 3. Dan og Jørn Terje Krekling 1. Dan. I Ne-waza delen viste utøverne at de hadde lært mye og jobbet godt – spesielt merket vi oss at frigjøringer fra holdegrep var noe som var bra innøvd. Graderingen ble gjort suksessivt for beltegradene, slik at de som skulle opp til gult belte var først ferdig da pensumet deres var dekket og så oransje, grønt, blått og brunt. I Tachi waza ble det også vist mye bra judo. Det mest positive for gruppen som helhet var at alle sammen forsøkte å utføre teknikkene i bevegelse – og tildels i randori-lignende form for de høyest graderte. Alle sammen bestod graderingen. Simen og Håvard gjorde en veldig fin 2. kyu-gradering (blått) og fortjener litt ekstra skryt.



For seniorpartiet var det også gradering til nesten alle regnbuens farger. Tony Sandset og Hanna Nicoline Moland til gult, Orlando Endres til grønt, Igor Rafienko til blått (etter ordre :-) ) og Rui Casais til brunt belte. Her var Stig Atle Frey 2. Dan med som tredje sensor. Ne-waza delen var bra også for seniorpartiutøverne, med god bevegelse og bra kontroll i overgangene mellom teknikkene. De fleste viste her også shime-waza og kansetsu-waza (kvelinger og armbend) og Tony, med erfaring fra Brasiliansk Jiu-jitsu og Igor viste solide teknikker. Orlando var midt i semesteret usikker på om han skulle gå opp til grønt allerede dette semesteret, men etter å ha trent bra igjennom våren følte han seg klar. Graderingen gikk bra, men Orlando var enda et par hakk hvassere på de siste treningene før selve graderingen. I Tachi-Waza var det gjennomgående godt grunnlag og kastene satt bra. Hanna Nicoline viste fine kontrollerte teknikker. Stakkars Igor hadde fått Morten Kompen som uke og ble vel kastet hardest av samtlige den kvelden – merkelig oppførsel av en som bare skal hjelpe en treningskompis til å gjennomføre en god gradering som uke :-). Igor fikk gitt litt tilbake og det smalt bra i matta på tokui-waza (favorittteknikk) som er Ippon seoi-nage. Kontringene og kombinasjonene satt også bra for utøverne – Her hadde som ventet og håpet Rui mest å vise frem. God innsats av samtlige som graderte seg, og alle fikk bestått.



Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.