NJJK på tur til
Sødra Cup

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 15. Nov 2014

Originalt skrevet av: Jørn Terje Krekling

Glad og blide dro vi fra Oslo S fredag ettermiddag med 15 utøvere, 2 lagledere og 4 foreldre og en ekstra heiagjenggutt.


Vi valgte å ta tog for denne turen og det var supert for alle sammen å sitte og slappe av på turen, spille litt, lese og leke sammen. I Stockholm tok vi taxi opp til IK Sødra sin dojo som var veldig fin. Barna var overlykkelige over å være fremme og lekte som besatt frem til det var tid for å sove klokken 23. Klokken 06:30 gikk morgenreveljen og IK sødra hadde fyllt opp kjøleskap til oss med,egg, frukt, youghurt og greier. Foreldrene som var med ordnet til frokost til og med inkludert eggerøre. De voksne fikk til og med en god kopp kaffe. IK Sødra var supre og hadde ordnet med transport til hallen og vi fikk veid oss inn og de yngste var klare til kamp kl 09:30 – Tusen takk til Anna Löf fra IK Sødra Judo som hjalp til, organiserte og passet godt på oss fra påmelding til vi var ferdige på matta.



Det viktigste med turen var å få gått litt kamper mot ukjente motstandere og det gikk bra. Det var 363 deltaker med og det er et av de største stevnene i Sverige og arrangeres fire ganger i året. Dette var utenlandsdebuten for Emily NK, Adam, Ibrahim, Sindre og Navid.



Judonivået på motstanderne var gjennomgående ganske høyt og våre utøvere fikk prøvd seg skikkelig mot kvalifisert motstand. Kampene gikk fortløpende på fem ulike mattearealer og det var til tider utfordrende for laglederne å rekke over alle utøverne hele tiden. Vi gjorde så godt vi kunne – men det var ikke alle vi fikk med oss. Adam gikk i tillegg sitt aller første stevne, klarte seg fint og fikk medalje. I mange av klassene var det mellom 20 og 30 deltakere, som forklarer at det var færre medaljer enn vi vanligvis bruker å raske med oss. I Sverige var det bare klassene under 9 år hvor alle fikk medalje. I tillegg til Adam fikk Sofia, Rohil og Dennis bronse, mens Emily Røed fikk sølv i sin klasse. Vi fikk sett ganske mange tårer i løpet av dagen så det ser ut som at våre utøvere ikke liker å tape. Vi trøstet hverandre og er klare til å trene mer for å komme hardt tilbake neste gang.



De to fineste teknikkene viste Dennis og Victor med fine ipponkast begge med O-uchi gari. Alfredo fikk også bronse etter at vi måtte reise før semifinalen siden vi skulle rekke toget tilbake også. IK Sødra hjalp oss og fremskyndte klassen til Alfredo og barna var ordentlig glade for å se treneren sin i full action – Alfredo vant første kamp greit, men fikk slite mot en sterk yngre utøver i kamp to.



Ved jernbanestasjonen kjøpte vi inn fire pizzaer som vi tok med på toget og de ble på magisk vis borte umiddelbart etter avgang. Kos og vennlig samvær på toget hjem og det kan vel hende at et par av barna (og alle voksne) trenger å sove litt utpå på søndagen.



Tusen takk for en veldig hyggelig tur!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.