Ungdoms og junior NM i judo

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 13. Feb 2019

Originalt skrevet av: Sven Sodal

I denne saken kan du lese en kort versjon (øverst) og en lang versjon (nederst)



Kort versjon:


Dennis Bjertnes, Sindre Krekling og Rohil Noor imponerte stort med gull i U15-Klassen. Leon Wangen klinket til med sølvmedalje i en tøff U18- klasse. Imponerte gjorde også Gabriel Krippendorf som bekreftet sin fremgang på judomatten med bronse i U18 og sølv i U21. Debutantene Aleksandra Svarverud og Maksim Kudresov imponerte stort med bronsemedaljer i sitt første NM. Også rutinerte Mansur Abubakarov kjempet seg til medalje i samme valør i til i U21-klassen.



Anisten Pius imponerte med 4. plass i U15, mens Jamal Yahia oppnådde to sterke 5. plasser i hhv. U18- og U21-klassen, men også Anisten Pius og Patriks Auzenberg, Egilsten Pius, Trym Romnes og Marija Delic viste frem fin judo og god innsats i NM-stevnet.



Lagleder Jørn Terje krekling er stolt over fremgangen til sine unge disipler og gledet seg over helgens gode resultaterseg til i U21-klassen. Jamal Yahia fikk to sterke 5. plasser i hhv. U18- og U21-klassen. Også Anisten Pius og Patriks Auzenberg, Egilsten Pius, Trym Romnes og og Marija Delic viste frem fin judo og god innsats.




Lang versjon:


For første gang ble NM for U15, U18 og U21 individuelt og Lag arrangert i en helg. Det var Sande sportsklubb Judo som var teknisk arrangør for stevnet.



NJJK stilte med mange utøvere både i U15 og U18.



I U15 deltok Alexandra Svarverud, Anisten Pius, Patriks Auzenberg, Maxim Kudresov, Trym Romnes, Dennis Bjertnes, Sindre Krekling og Rohil Noor. Alexandra gikk sin første konkurranse i U15 noensinne, var offensiv og uredd og endte opp med en bronsemedalje. Fine kamper og god kjemping var det også fra Anisten og Patriks, men de nådde ikke helt frem til medaljene denne gangen. og Maksim deltok også på sitt første U15 NM, og med god kjemping klarte han å vinne en flott bronsemedalje! Dennis, Sindre og Rohil er alle tre født i 2004 og er eldste årgang i U15. De startet også samtidig på judo i Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb våren 2013 og er de tre eneste som er igjen fra det lille partiet på syv utøvere som startet den våren. Dennis er den letteste av de tre og gikk i -46 kg klassen. Han hadde en tøff kamp mot en sterk utøver fra Ippon judoklubb hvor han lyktes 100% taktisk og utnyttet muligheten da motstanderen ble utålmodig og vant en veldig jevn kamp. De øvrige kampene i klassen hadde Dennis full kontroll over og han vant en vel fortjent gullmedalje! Sindre stilte i -55 kg klassen og var tydelig «på» denne dagen. I den innledende puljen viste han fin judo og vant alle kampene på Ippon. I semifinalen møtte han en motstander han tidligere har slitt med, men denne dagen var det Sindre som kontrollerte kampen og kastet waza-ari med sitt favorittkast og avsluttet med holdegrep til Ippon. I finalen møtte han en dyktig utøver fra Asker som hadde vist fin judo hele dagen. Sindre var imidlertid ikke til å stoppe denne dagen. Han fikk motstanderen inn i sitt bevegelsesmønster kastet en fin O-uchi-gari og avsluttet med et solid holdegrep. Sindre var norgesmester. Sistemann ut i U15 for NJJK var Rohil som stilte i -66 kg klassen. Her var Rohil klar favoritt og han har ikke tapt en kamp i U15 i hele 2018. Rohil viste fin judo og vant alle de innledende kampene sine på Ippon og var klar for finale. I finalen møtte han en dyktig utøver fra Sandefjord som han har gått jevnt med flere ganger. Rohil dominerte imidlertid grepet og det tok kort tid før han hadde kastet motstanderen på en klokkeklar ippon med sin sterke tai-otoshi. NM-gull til Rohil!



Etter premieutdelingen for U15 ble vår trener og superveteran Alfredo Chinchilla hedret med 6. dan av Norges Judoforbund for sin kompetanse og lange innsats for judo i Norge. Det røde og hvite beltet som indikerer 6. dan er særdeles vel fortjent til Alfredo.



I U18 stilte Dennis og Rohil opp sammen med Leon Wangen, Mansur Abubakarov, Jamal Yahia, Egilsten Pius, Gabriel Krippendorf og Marija Delic. Både Dennis og Rohil får det litt tøft i U18, men de kommer sterkere tilbake i denne klassen i årene som kommer. Marija slåss veldig bra, men ble dessverre skadet med skulderen ut av ledd i sin første kamp. Egilsten lyktes ikke denne gangen og ble dessverre diskvalifisert og dermed uten resultat. Mansur, Jamal og Leon deltok alle tre i -55 kg. Mansur lyktes ikke helt denne dagen. Jamal fikk kjempet seg frem til bronsefinale som endte med tap og dermed femteplass. Leon hadde en veldig god dag og vant alle sine kamper på veien frem mot finalen med fin judo, god taktikk og flotte scoringer. I finalen ble det derimot tap mot dyktige Niklas Mølnå fra Trondheim Judokwai. I -81 kg gikk Gabriel mot erfarne utøvere, og kjempet jevnt med de beste utøverne i klassen. Gabriel mangler imidlertid noe rutine og gjorde noen små tabber, men likevel klarte han bronse i NM.



I U21 stilte igjen Leon, Mansur og Jamal opp i -55kg og i denne klassen løsnet det litt for Mansur som klarte å slåss seg frem til bronsefinale som han vant mot klubbkompis Jamal. Mansur fikk dermed bronse og Jamal en ny femteplass. Leon ble dessverre skadet i albuen i en av de innledende kampene. I U21 klarte Gabriel å kjempe enda litt bedre og klarte med det en sølvmedalje i -81 kg klassen.



Dagen etter var det NM for lag hvor vi stilte med utøvere til regionslaget for region øst i U15 klassen samt eget lag i gutter U18 og U18 mix. Våre utøvere i U15 klassen gjorde sine saker bra slik at førstelaget til region øst ble norgesmestere hvor Rohil og Sindre var fra NJJK. Maksim, Aleksandra og Patriks deltok på det andre laget fra regionen, men de nådde ikke helt opp denne gangen.



I U18 gutter stilte vi med et ungt og lovende lag, men vi møtte tøff motstand denne gangen og endte uten lagseire og uten medalje. I U18 mix stilte vi også lag hvor vi fikk låne en utøver fra Levanger siden Marija ble skadet i individuelt dagen før. Også her ble motstanden for tøff denne gangen, men vi kommer sterkt tilbake i de neste årene.


Klubben er utrolig stolte over våre utøvere som hevder seg så bra i Norgesmesterskapet og vi gleder oss til fortsettelsen. Gratulerer til alle medaljører og deltakere fra klubben.





Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.